Namens de projectteamleden van de VOF Nobelhorst, was ook het bestuur van Buurtschap Midden uitgenodigd voor de 16e Almeerse Botterrace, die dit jaar plaatsvond op vrijdag 2 september. Deze race is onderdeel van Het Almeerse Havenfestival. Namens het bestuur heeft Henk Koningsveld hieraan deelgenomen. Hierbij een kort verslag van hem.

De Almeerse Botterrace is een onvergetelijke en sportieve dag waarin men in een authentieke sfeer fanatiek bezig gaat. Natuurlijk voorzien van de nodige hapjes en drankjes. De charmes van het schip zorgen in ieder geval voor een onvergetelijke ervaring!

Er waren ongeveer 20 botters aangemeerd in de havenkom van Almere. Rond 11.00 uur werden de deelnemers verwacht in een prachtige ingerichte tent naast de Jachthaven van Almere. Albert Rozenburg (projectdirecteur Nobelhorst) heeft een toespraak gehouden, deze werd door burgermeester Franc Weerwind voortgezet om ook een jubilaris in het zonnetje te zetten.

Rond 12.00 uur werd iedereen verzocht naar de toegewezen botter te gaan.  Voor Dura Vermeer en Ymere was het Botter HK 22.  Aan boord kregen de gasten instructies van de bemanningsleden. Eenmaal op het Gooimeer aangekomen, werden de zeilen gehesen door de bemanningsleden en dan maar voor de wind varen, we lagen in het begin vrij gunstig in de race. De botter Volendammer zette een koers waardoor we bijna een aanvaring hadden. Om dan ook weer op koers te komen moesten we zeker een mijl omvaren… nou daar ging ons goede positie. Aan boord werden we verwent met broodjes en alcohol vrije drankjes.

Na ongeveer een uur of vier zeilen eindigde de Botter HK22 op de 18e plaats. De botter Volendammer werd uiteindelijk wel de kampioen en de tweede plaats was voor de Almeerse Botter. De prijsuitreiking werd gedaan door de burgermeester.

Rond 18.00 uur was het Botterfeest ten einde. Hartelijk dank voor de uitnodiging!