Zoals bekend is bij velen, wordt er een parkeergelegenheid aangelegd tussen de A6 en de Noordkant van Nobelhorst voor de Floriade Expo in 2022 (14 april – 9 oktober 2022).

Aanvullende informatie vanuit de gemeente en de Floriade organisatie wordt op 15 maart gegeven bij de digitale bijeenkomst. De kans is groot, ondanks de petitie die medebewoners zijn gestart om bezwaar te maken, dat we dit als bewoners niet tegen kunnen houden. Het idee is, laten we dan kijken hoe we als dorp van Almere hier juist zo veel mogelijk uit kunnen halen op het gebied van groen. Als duurzame woonwijk in Almere, precies naast de parkeergelegenheid, is Nobelhorst de uitgelezen plek voor de gemeente en de Floriade organisatie om het thema van de Floriade ‘’Growing Green Cities’’ toe te passen in de praktijk. Laten we Nobelhorst vergroenen!

De werkgroep Groen van Buurtschap Zuid heeft  al een opzet met ideeën om te wijk te vergroenen. Er is via Facebook gevraagd om de lijst aan te vullen met groene ideeën van de buurtbewoners. Deze ideeën zullen met de Floriade organisatie gedeeld worden met de vraag of zij een aantal van deze zaken (als compensatie voor mogelijke overlast, maar ook als voorbeeld in de praktijk dat stedelijk en groen goed samen kan gaan) kunnen gaan realiseren.

  1. Langs de gele dorpsroute die door de hele wijk gaat een mooie strook van 1 meter aan beide zijden beplanten met inheemse, bloeiende vaste planten;
  2. In elk veld 2 of 3 grote bomen planten;
  3. Rondom de ondergrondse/bovengrondse afvalcontainers een containertuintje aanleggen;
  4. Tussen de Nobellaan/straat de groenstrook vol planten met bomen en planten;
  5. In de hele wijk houten bankjes van gepakte essenbomen;
  6. Bloembolvelden door de hele wijk;
  7. Ophangen van nestkastjes, vleermuiskastjes, palen voor grote vogels, egelhuisjes en bijenhotels in de wijk;
  8. Extra hanging baskets in de wijk;
  9. Moestuinbakken door de wijk;
  10. Bloemenplukveld.

Mail je idee naar groen@nobelhorst-zuid.nl