Welkom in Nobelhorst!

Almere Hout

Rust, ruimte en groen dat vindt u in het Almere Hout. Het gebied Almere Hout ligt aan de rand van Almere, een stad in de provincie Flevoland, met alle voorzieningen die bij een grote stad horen. Dit gebied dankt zijn naam niet voor niets aan de vele bossen die in de directe omgeving liggen. Hier vindt u het leefgebied van reeen, bevers, vossen en ijsvogels. Het Almere Hout is namelijk het meest landelijke stadsdeel van Almere. Het gebied ligt tussen de A6 en de A27 in en boven de N305. De natuurlijke ligging is tussen het Waterlandse Bos en het open landschap van de polder.

 

Welkom in Nobelhorst!

Aan de oostkant van Almere in het gebied Almere Hout verrijst een hele nieuwe wijk het stadsdorp Nobelhorst. Nobelhorst wordt ingericht met verschillende buurtjes die ruimte bieden aan woon-/werkhuizen en diverse voorzieningen. Een wijk die ook ondernemers een plek geeft.

Nobelhorst is geen gewone buurt. Het ontwikkelen van de wijk Nobelhorst ontstaat voor een groot deel juist door eigen initiatieven en participatie van bewoners en ondernemers. Van zelfbouwkavels of het opzetten van ondernemingen, tot inrichting en het beheer van je eigen buurt. Het gebeurt op een manier en schaal die nog niet eerder in Nederland is vertoond. Echt bijzonder!

Woningcorporatie Ymere en de Gemeente Almere zijn hierbij de mede-regisseurs van deze gebiedsontwikkeling, maar de wijk wordt vooral gemaakt door de mensen zelf.

Duurzaamheid

Nobelhorst heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid en klimaatneutraal maken van de woningen.  Bewoners worden hierbij gestimuleerd. Een duurzaam buurtleven, natuurlijke beleving en de ambities op het gebied van energie krijgen veel aandacht. De nieuwe slootjes en kanalen in het plan, met groene natuuroevers, geven samen met het Oeverbos en Beverbos een natuurlijke beleving voor iedereen.