Speelvoorzieningen

Helaas zijn er nog weinig speelvoorzieningen in Nobelhorst. Binnen de woonbuurtjes is er ruimte voor kleine speelvoorzieningen. In het participatietraject Inrichting Openbare ruimte wordt dit per buurt besproken. In de hoofdgroenstructuur, de Brink, buurtkavels, laan, ontmoetingsroute en in het bos, worden door de gemeente centrale speelvoorzieningen gerealiseerd. Op de Brink zullen de speelvoorzieningen gerealiseerd worden in april 2017, er zal rekening gehouden worden met het plaatsen van zitbankjes in het speelgedeelte.

Op het grasveld bij de Brink zullen de voetbaldoelen geplaatst worden (die momenteel op de buurtkavel bij de buurtschuur staan). De speeltuin op de buurtkavel zal tzt opnieuw ingericht worden, bijvoorbeeld met zandbakelementen.

In de Langehoutbuurt bij de Max Planckstraat is een hinkelbaan en knikkerputje. In de Reinwaterbuurt is op het grasveldje een wipje, veerelement varken en een zit varken, geschikt voor kinderen in de leeftijd tot 6 jaar.