NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar waren er in Nobelhorst twee klussen aangemeld waarvoor het Oranje Fonds een financiële bijdrage beschikbaar heeft gesteld.

Op vrijdag 10 maart was er een klus bij de Sterrenschool Het Universum. Op deze dag hebben het bedrijf Ttif.company, De Stek en ouders verschillende klussen gedaan met elkaar, o.a. het vullen van bakken voor moestuinen met aarde en plantjes, installeren van meubels, schoonmaken.

Op zaterdag 11 maart was er een klus op de buurtkavel van Buurtschap Nobelhorst Midden. Er zijn diverse klussen in en om de buurtschuur gedaan door veel vrijwilligers zodat de buurtkavel er weer netjes bij ligt. Bomen en struiken zijn geplant, plantenbakken getimmerd en geschilderd, container opgeruimd en het aangezicht geschilderd, de kavel is vuil en onkruidvrij gemaakt. Er is veel afval verzameld, as maandag wordt grofvuil gebeld hiervoor.

Dit alles gedaan, onder het genot van koffie, thee en soep, door gemotiveerde buurtbewoners. Top! Het waren twee succesvolle en productieve dagen.

We willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Volgend jaar weer een NLDoet, zet je alvast 9 en 10 maart in jullie agenda?


Onderstaand een impressie van NLdoet 2017

vrijdag 10 maart 2017, Sterrenschool Het Universum:

zaterdag 11 maart 2017, Buurtkavel Buurtschap Nobelhorst Midden: