Lintjesregen 2021

Op 26 april jl. werd onze buurtgenoot, Fred van Brussel, verrast met een ontbijtje aan de deur. Een uurtje later verscheen een auto in de straat die oranje serpentines over de voortuin uitblies en een enorme disco-herrie produceerde.

Daarna werden Fred en zijn vrouw Christine in een auto van de gemeente “ontvoerd” naar het stadhuis.
Daar werden zij gastvrij ontvangen met taart en champagne en ontving Fred van Hilde van Garderen,  loco-burgemeester en wethouder van cultuur, een onderscheiding als ridder in de orde van Oranje Nassau. Daarna werd hij ook nog door  burgemeester Franc Weerwind gefeliciteerd. Dit voor Fred zijn vele vrijwilligerswerk, dat hij in zijn werkzame leven van nu veertig jaar advocatuur, altijd naast zijn werk heeft gedaan. Hij heeft onder meer veel binnen de sport gedaan: bestuur FC Utrecht, arbiter in commissies KNVB, tuchtrechter in dopingzaken bij Instituut voor Sport en Recht, bestuurder, commissaris bij RTV Utrecht. Sinds Fred in Almere woont, is hij voorzitter van het Jeugd en Cultuurfonds Almere.
Wij zijn trots op onze ridder in de orde van Oranje Nassau! Gefeliciteerd, Fred!