Vervoer in Nobelhorst

 

Auto

Hoe bereik ik Nobelhorst met de auto?
Nobelhorst is via de A27 en de A6 goed bereikbaar. Via de Grote Denkersdreef bereik je Nobelhorst.

Trein

Voorlopig (eerste 20 jaar) komt er geen treinstation in Nobelhorst. In de toekomst stopt er misschien wel een trein in of vlakbij Nobelhorst. Dat hangt samen met de ontwikkeling en groei van Almere.

Bus

Bus 25 van de Allgo buslijn rijdt doordeweeks tijdens de spitstijden en enkele keren overdag tussen de Sallandsekant en Nobelhorst. Dit is een elektrische bus met zo’n 20 zitplaatsen.
Buurtbus 525 rijdt overdag en in het weekend tussen de Sallandsekant en Nobelhorst. Dit is een klein busje dat rijdt dankzij de inzet van vrijwilligers.

Vanuit de Sallandsekant kan je overstappen op een bus die je naar Het Oor brengt. Het Oor is het knooppunt van busverbindingen met omliggende steden. De totale reistijd per bus vanaf de Sallandsekant naar bijv. Amsterdam CS is 45 minuten. 

Fiets

Naar het centrum van Almere fiets je via de fietsbrug over de Hoge Vaart en dan via het Weerwater of Veluwsekant, of over de Watersnipweg langs de Hoge Vaart. De route langs de Watersnipweg is een verlichte route. Tussen de Vaarten is te bereiken via de fietstunnel die onder de A6 doorgaat.