De TKD heeft tijdens de ALV van 14 april 2016 het buurtschap een container geschonken. De communicatie over de plek en de datum van plaatsing is echter niet goed gegaan. Het bestuur betreurt dit. Wij zijn van mening dat dit anders had moeten gaan en willen de buurtbewoners alsnog betrekken bij het geheel. Het stemt ons positief om te zien dat zoveel bewoners onze buurtschuur als icoon beschouwen van Nobelhorst.

Het blijft nodig om extra ruimte te creëren voor opslag van materialen t.b.v. onderhoud buurtkavel en buurtschuur, de vraag is of wij als buurtbewoners dat wel willen in een container. Momenteel worden er diverse mogelijkheden onderzocht van het blijven staan van de container met mogelijkheden voor een ombouw (kopie buurtschuur, pallets e.d.) tot het verwijderen van de container en alternatieve opslagmogelijkheden. We hebben van diverse bewoners ideeën ontvangen. Wij zullen jullie binnenkort informeren en samen met de buurtbewoners een beslissing nemen.