Wist u dat er in Nobelhorst een buurtwhatsappgroep is? Bewoners kunnen zich aanmelden voor deelname aan de groep en op die manier Nobelhorst veilig houden. Samen met andere buurtbewoners vormt u in deze Whatsappgroep de extra ogen en oren in de wijk.
Samen zorgt u er voor dat onze wijk onaantrekkelijk wordt voor inbrekers, door alert te zijn en elkaar te waarschuwen.

Voor meer informatie: https://www.buurtschapnobelhorst.nl/voorzieningen/ ‎

Onderstaand nog enkele tips:

Maak het inbrekers niet te makkelijk
Tijdens de donkere wintermaanden worden traditiegetrouw de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien ‘s avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder goed zicht is op verdachte situaties. U kunt zelf een aantal maatregelen treffen om het inbrekers niet te makkelijk te maken tijdens de donkere dagen:

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!
De beste sloten helpen niet als u ze niet gebruikt of als u tegelijkertijd een raam open laat staan. Draai uw deuren en ramen dus echt op slot. Anders kunnen inbrekers eenvoudig binnen komen door te flipperen (met een stuk hard plastic wordt de sleuf van het slot terug gedrukt) of te hengelen (bijvoorbeeld met een ijzeren kledinghanger wordt door de brievenbus de deurklink bewogen). En laat daarbij de sleutel niet in het slot zitten. Inbrekers kunnen anders onder het slot een gat boren om vervolgens met behulp van een geprepareerd voorwerp de sleutel omdraaien (gaatjesboormethode).

Niet thuis? Licht aan!
Het is belangrijk om uw woning er uit te laten zien alsof u thuis bent. Laat binnen lampen branden als u ‘s avonds niet thuis bent. U kunt dat regelen met tijdklokken. Denk ook aan de bovenverdieping. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been. Gebruik ook de aanwezige buitenverlichting. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar  aan de voorzijde van uw woning die automatisch aangaat zodra het donker wordt. Aan de achterzijde is het slim om een lamp met bewegingssensor te plaatsen. Een inbreker staat niet graag in het licht. Bent u niet thuis met de feestdagen? Vraag vertrouwde buren op uw woning te letten en de post weg te halen.

Kijk goed voor u open doet!

De meeste mensen hebben goede bedoelingen, maar het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn als er een onbekende voor de deur staat. Het komt namelijk voor dat personen met minder goede intenties een huis proberen binnen te komen door middel van een babbeltruc, oftewel smoes. Zij vertellen bijvoorbeeld een zielig verhaal of doen zich als een ander voor om binnen te komen en stiekem geld en andere kostbaarheden weg te grissen. Doe dus nooit zomaar open voor onbekenden. Gebruik een raam, deurspion, intercom of kierstandhouder om te kijken wie er voor de deur staat. Bij verdachte situaties belt u 112.