De verplaatsing van de voetbaldoelen, van de speeltuin bij de buurtschuur naar het grasveld bij de Brink, is goedgekeurd door de ALV op 30 November jl..

Na opnieuw contact met de Gemeente Almere om de verplaatsing in werking te zetten werd het bestuur geconfronteerd met het volgende dilemma dat wij aan de leden willen voorleggen in de komende ALV.

De plek waar we de voetbaldoelen naar willen verplaatsen; op het veld, heeft een bouwbestemming zoals bekend. Indien er zich een kandidaat (projectontwikkelaar bijvoorbeeld) meldt voor dit terrein zou het hard kunnen gaan en dan zou het zomaar kunnen zijn dat de voetbaldoelen opnieuw verplaatst moeten worden. De kosten die hiervoor gemaakt worden zijn dan weer voor rekening van het buurtschap, aldus de gemeente. Opnieuw zouden wij dan als Buurtschap deze kosten moeten maken.

Het bestuur wil in de komende ALV dit aan de leden voorleggen: akkoord vragen op deze reservering (dubbele kosten). Tot die tijd is de verplaatsing van de voetbaldoelen door het bestuur on hold gezet.