Van meerdere bewoners hebben wij vragen gekregen over het rietbeheer en het zelf snoeien van het riet.

Het is verboden om (zeker in deze tijd) riet te verwijderen volgens de wet ‘Natuurbescherming’, voorheen Flora- en faunawet.

Wat de gemeente gaat doen is een rietbeheerplan opstellen. Op enkele plekken zal het riet blijven in zijn geheel, op andere plekken zal er vaker gemaaid gaan worden zodat andere oeverplanten de kans krijgen en een mooi natuurlijk geheel gaat worden. Er kan in sommige gedeelten rekening worden gehouden met bewoners die het riet niet wensen, maar helemaal weghalen doen we niet. We creëren dan open plekken. Bewoners die wél voor de deur riet hebben, kunnen schuinwegkijkend wel water zien.

De gemeente gaat dit najaar aan de slag met het ‘rietbeheerplan’ en wanneer zover zal deze digitaal aangeleverd worden.  Dit zullen wij dan op onze website met jullie delen. De gemeente heeft aangegeven dan eventueel nog wat te kunnen wijzigen in dit plan, maar dat geldt dan alleen voor de oevers waar de bewoners wonen.