In het hart van het dorp, op de Brink, is er zoals jullie weten een Join the Pipe-watertappunt! Deze was van de winter afgesloten. Jolly, gastvrouw, en Lilian, toezichthouder Gemeente Almere, hebben afgelopen week de waterput geopend en de kraan weer opengezet. Zij zijn dus van alle markten thuis, dank hiervoor.

Voor degene die nog niet gehoord hadden van dit watertappunt, onderstaand nadere informatie:

Met de aanleg van dit watertappunt draagt Nobelhorst bij aan de eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd. Het doel van Join the Pipe is om iedereen, overal ter wereld, schoon drinkwater te bieden. En het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt water tegen te gaan.

Door de verkoop van onder andere watertappunten, zamelt Join the Pipe geld in voor water- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Op deze manier bouwen zij aan de langste waterleiding ter wereld. Inmiddels zijn er in Afrika 175 projecten gerealiseerd, variërend van waterkiosken tot waterpompen.

In Nederland zijn er meer dan 575 tappunten: in parken, op pleinen, bij scholen, sportvelden en binnen bij kantoren.

Met 6 watertappunten (Nobelhorst, Cruyff Court, Jeugdland, Dukdalf school, Winkelcentrum Almere Buiten en Cascadepark) levert Almere een mooie bijdrage aan dit belangrijke goede doel.